lördag 18 mars 2023

Tredje premiären …

I början på tävlingssäsongen använder arrangörer gärna epitetet "premiär" för sina tävlingar. För två veckor sedan deltog vi i Sverigepremiären som avgjordes i Åhus, Skåne. Förra helgen drog vi till Halmstad för Hallandspremiären och kommande helg väntar Göteborgspremiären. Det blir två tävlingar på Hisingen, en medel och en långdistans. Det blir kuperade och detaljrika skogsområden som arrangörerna bjuder på. 



Det är inte många från den egna klubben som är anmälda, bara nio. Vet att en del inte gillar den ibland vresiga och många gånger tuffa Göteborgsterrängen och väljer då att avstå.

De två äldsta barnbarnen är med och bägge har inför året tagit steget upp i nya tävlingsklasser, H18 respektive H16. Det innebär längre och något svårare banor än man haft föregående säsong. Ny klass är det också för Gunilla som springer första året i D70. Själv ska jag harva på i H70 både i år och 2024.


Väderspåfolket signalerar om grått och småvresigt väder. Dock inget snöfall tack och lov ... förhoppningsvis har de helt rätt i sin prognos!