lördag 1 april 2023

En pryl till …

Uppfinningsrikedomen är minsann stor. Konstaterar detta efter att ha ögnat igenom en webbsajt med idrottsprylar. Idag investerar fler och fler idrottare i så kallade kompressionskläder. Forskning har visat att tighta kläder kan öka styrkan och explosiviteten. På samma sätt är det dokumenterat att man kan öka steglängden genom att använda kompressionstights.

Med kompressionskläder under och efter träningen kan man också förebygga träningsvärk. Det kräver dock att man har plagget på cirka ett dygn efter loppet eller träningen.



I dagarna har, efter flera års forskning och utveckling, speciella kompressionshuvor lanserats lämpade för idrotter med mycket tankearbete som exempelvis orientering.

Dessa huvor, bidrar genom det ökade trycket runt om på huvudet, att tankarna inte sticker iväg åt olika håll. Det blir lättare att hålla fokus och minnesförmågan ökar. Effekten blir att exempelvis orienterare inte behöver göra så många kartläsningsstopp på en tävling och då tjänar man tid.


Huvan "Run-And-Think" kan beställas i olika färgkombinationer så att var och en kan hitta något som passar. Nackdelen är att man alltid måste ha "huva på" även när det är riktigt het sol ... men vad gör man inte för att tjäna tid?!? Man undrar vad som blir nästa kompressionsplagg!