onsdag 19 april 2023

Hårt och tufft …

Ett 75-tal mötte upp på dagens veteranorientering för 3-stads-klubbarna. Härligt väder om än lite kylslaget i skuggan. Dock blev det en skön fikastund utomhus. Kändes bra med återhämtning och "återställning" efter genomförandet av hårda banor.




Terrängen i Sjuntorp är tuff om inte på gränsen till brutal. Rejäl kupering där ekvidistansen verkligen lever upp till sina fem meter. Då dessutom en hel del sly och pinnar täcker marken blir det svårforcerat. 

Banläggaren var inte heller så snäll utan hade lagt svåra sträckningar och kontroller. Nu gillar jag detta men det kan bli lite väl utmanande för många. Hälften av gänget valde den korta banan, något färre mellanvarianten och knappt 15 den långa banan. 


Eftersnacket handlade huvudsakligen om terräng och banor och alla var rörande överens om att det var bra/skönt att årstiden inte var juli/augusti/september då växtligheten och undervegetationen är som frodigast.

Man var också rörande överens om att det så gott som i alla skogar blivit bushigare och mera svårframkomligt än tidigare. Svårt att vederlägga detta ... kanske beror det på att gamlingarnas löpstyrka och spänst försämrats och då upplever man stockar, stenar och hinder mera uppbromsande än när årsringarna inte var lika många. 


Imorgon väntar ytterligare ett veteranlöp då göteborgarna inbjuder till kamp vid Dammekärr strax öster om Nödinge ... där är terrängen också tuff!