torsdag 6 april 2023

Påsk i skogen …

Det snöblandade regnet piskade i ansiktet, motvinden var stark, mtbcykeln slirade fram i snömodden och ryggan var packad med elva kontrollskärmar som skulle sättas ut. Vad håller jag på med ... var en berättigad fråga! Det handlade om nästa veckas Vårlöp i terrängområdet i Vänersborgs östra delar. 

Dryga timman senare var allt avklarat och det var vind i ryggen på väg hem. Där väntade någon timma framför datorn för bearbetning och "publicering" av karta och bana på klubbens hemsida. Gött ... när det var avklarat!




Mobilen hörde av sig, det var svischljudet som varslade om ett inkommande mejl: 


Tyvärr måste vi ställa in Bohuslunken då vi inte kan genomföra en rättvis tävling. Snön är fortfarande heltäckande i skogen och vägen till arenan har bitvis stora tjälskador. Dessutom har nysnö fallit idag och väderprognosen är inte tillräckligt gynnsam i närtid.


Inte helt oväntat men naturligtvis lite trist för både arrangör som tävlande men övriga påsktävlingar i närområdet kommer att genomföras.

Det börjar redan ikväll med nattävlingen "Häxjakten" som avgörs väster om Skara. Dock väljer vi att avstå och den närmaste vänkretsen höjer i all hast ögonbrynen och undrar; hörde vi rätt och i så fall varför!?!

Under många år har tävlingen varit ett måste, nästan ett obligatorium. Men tyvärr har det allt för ofta varit bushig, pinnig och svårforcerad terräng där tävlingen avverkats. Inte så kul ... man börjar bli kräsen! Ett annat skäl är att det blir svårt att också kombinera tävlingen med långfredagens "Kortfredan", en sprinttävling. Den deltar vi i men vi överger inte Häxjakten. Vi följer den via liverapportering och då framförallt barnbarn #2:s framfart. Detta tillsammans med äldsta barnbarnet som fokuserar på två tävlingar denna påsk, Öjetrampen på lördag och Vikingaträffen på annandagen.