lördag 15 april 2023

Skaratur …

Igår eftermiddag drog vi till konsthotellet och "Gröna Lund" i Skarabygden. Nu handlade det inte om en längtan efter kulturupplevelser och åkattraktioner. Nej, nej ... det var DM i nattorientering som stod på agendan!

Boende på hotellet och arenan för nattävlingen hette Gröna Lund - en klassisk utedansbana i kamelandskapet nordost om Skara. Ett terrängområde som består av grusåsar, kullar, platåer samt sänkor där det ofta ligger sjöar eller kärr. Landskapet är mycket varierat med ängar, betesmarker och åkrar.



I detta virrvarr av formationer var banorna lagda och det blev extra utmanande i nattens mörker. Graderna var 4-5 så där och inramat av ett envist duggregn. Lyckades dock behålla skärpan och koncentrationen under hela loppet vilket belönades med ett DM-tecken.



Skönt att inte behöva köra långt under sen nattimma. Skönt att också kunna sova skönt i skön hotellsäng. Frukosten intogs framför några av Zorns dalkullor och några verk av Bengt Lindström.

Idag väntar rundvandring i Skara. En plats vi ofta passerar men väldigt sällan kollar in.
Detta blir uppladdningen inför morgondagens tävling i närheten av Läckö slott. Sammantaget en helg med en perfekt kombo av skogsspring och kulturinslag - alla blir nöjda!