fredag 28 april 2023

På plats i Floby …

Igår gästades Floby, det lilla samhället väster om Falköping. Orten är främst känd för fabriken som tillverkar bromsskivor, navmoduler och vevstakar till fordonsindustrin.

Nu var inte anledningen till vårt besök ett intresse för utrustning till bilar utan det handlade om orientering. 

Falköpings AIK OK hade valt Hasselbackarna i Floby för dagens veteranlöp. Det är ett litet och detaljrikt terrängområde som bitvis är ganska kuperat. Det var väldigt mycket sten i skogen både rejäla bumlingar men också mindre varianter.  Backarna är kända för sina hasselsnår och den rika förekomsten av vitsippor och blåsippor.

Dock var det småkyligt denna dag, typ 5-6 grader, så vitsipporna slog inte riktigt ut för det var bara tidvis sol. 




Närmare 160 65-plussare mötte upp och parkeringsområdet kändes välfyllt när vi rattade in. Många bekanta på plats så det blev en sen start innan allt småsnack var avklarat. Mängden ensamma stolryggsäckar vittnade då om att huvudparten hade dragit till skogs.


Eftersnacket och fikat denna dag intogs tillsammans med de tidigare klubbkamraterna från åren i Tibro. Vi blev uppdaterade om nuläget och naturligtvis ställde vi en del nyfikna frågor. Tiden drog iväg, arrangörerna packade ihop måltält, datorer och alla andra tillbehör som arrangemanget krävde. 

Vi hade bråttom hem. Där väntade TV-sändningen från World Cup i orientering som avgjordes i Norge. Det blev dryga tre timmar i soffan och koll på världens bästa orienterare. Det blev en mycket bra och spännande tävling. Oj, så imponerad man blir av framfarten över stock och sten, det går verkligen undan! Extra kul naturligtvis med de svenska framgångarna. Fortsättning följer till helgen och då värmer vi också själva upp med tre tävlingar!