onsdag 26 april 2023

I OL-tjänst …

Det blev många timmars skogsvistelse under gårdagen.  Detta i kyligt och stundtals regnigt väder. Tur att superställ, luva och värmande handskar ännu inte förpassats till sommarförvaring.


Vid lunchtid äntrades MTB-cykeln, ryggan satt på plats och kartor fanns i benfickorna. Målet var Onsjö golfbana. Först handlade det om intagning av ett tiotal kontroller och sedan förflyttning till ett annat område för utsättning av kontroller för ett kommande arrangemang. Det senare tog längre tid än planerat. Skogsmaskinerna hade tagit ner ett skogsparti och lämningarna var många och synnerligen svårframkomliga. Dessutom fanns rejäla, djupa och vattenfyllda hjulspår som försvårade/hindrade framfarten. Beslutet fattades ... banorna måste läggas om! Det var så där lagom roligt att stå vid en lerig stigförgrening i hällande regn och kolla in alternativa bansträckningar på kartan. Men en lösning växte fram och någon timma senare var allt på plats. Snabb cykeltur hem för att torka upp och stilla hungern.




Det blev en stunds återhämtning och pusta ut innan det var dags igen. Upp på cykeln och sedan till klubbanläggningen för en funktionärsinsats. Svärdotter Emelie var allt-i-allo för en ungdomstävling. Det föll på min och Gunillas lott att vara "stödledare" ute på banorna. Detta ifall någon skulle vara helt "lost" och behöva antingen hjälp eller tröst alternativt båda delarna. Dock behövde vi inte agera denna kväll, alla klarade sig själva oavsett om man hade extra bråttom eller bara strosade. 


Så blev det afton även denna dag ... snabb cykeltur hem ... extra lång varmdusch ... och reflektioner efter många timmar i skogen; inte så dumt ändå trots uselt väder!