söndag 16 april 2023

En sån höjdardag …

Efter att "ha gjort" Skara under lördagen där bland annat de berömda bronssköldarna spanades in på museet drog vi till Kållandsö denna morgon. Där väntade tävlingen "Läckömedeln" med Lidköpings VSK som arrangör.




Nu var det inte vilken tävling som helst. Det bjöds på ett otroligt välordnat arrangemang. Då handlar det inte bara om terräng, karta och banor utan om allt runtomkring typ vid starten och på arenan. Så välkomnande och så exemplariskt på alla sätt. Vädergudarna log också mot oss deltagare och detta med 12-13 grader, blå himmel och strålande sol. 




Efter tävlingen besöktes Läckö slott där härlig sopplunch intogs innan byggnaden kollades in. Vi beställde en specialvisning och fick en gedigen genomgång och rundvandring i slottet. Det var en höjdartimma som den initierade och engagerade ciceronen bjöd på. En kul grej såg vi på en av målningarna … beroende från vilket håll tavlan beskådades syntes barmen i mindre eller större utsträckning …


Under sen eftermiddag ställdes så kosan hemåt till Vänersborg och vi kunde bara konstatera att det varit en höjdarhelg på många olika sätt.