söndag 30 april 2023

Habo igår …



Tidigt, tidigt iväg på lördagsmorgonen. Bilen blev fullpackad efter att äldsta barnfamiljen hämtats upp för resan till den lilla orten Habo strax nordväst om Jönköping. Där väntade tävlingen "Hökensåsracet" i huvudsakligen flack och lättlöpt terräng. Omkring 500 löpare mötte upp i det vårkyliga vädret där en och annan vitsippa visade sina kronblad och även en påsklilja stoltserade ensamt på arenan. 




Det var snabblöpt och det gällde verkligen att snåla in på löpmetrarna. En del underliga stensamlingar fanns här och där i den öppna terrängen. Det blev ingen seger för bilgänget dock två brons och tre fjärdeplatser.




Efter löpet handlade det om en kulturaktivitet. Habos träkatedral är välkänd och ett besök där ett måste. Tyvärr, tyvärr var den stängd och låst denna lördag så det blev bara att kolla in utifrån. 


Färden ställdes under tidig eftermiddag till Borås och hotellboende. Där väntade en skön och värmande stund i relaxavdelningen innan TV-sändningen från orienterarnas World Cup började. Oj så det svenska laget imponerade och inte minst Sara Hagström som knuffade ner Tove Alexandersson från översta steget på prispallen. 

I Borås mötte även yngsta barnfamiljen upp och igår kväll blev det middag på favoritstället "Oliven". Det blev uppladdningen inför dagens löp på medeldistans i Rävlanda mellan Borås och Göteborg.