söndag 2 april 2023

Val och kval …



Vilket väderskifte igår, det trista och gråa var utbytt till sol och blå himmel. Resan gick lätt till Tanum och en medeldistanstävling där arrangörerna utlovat "så gott som snöfritt". Nu var detta en sanning med modifikation, hela området var snötäckt fast det var inte så djupt. Tidig start vilket innebar inga spår att springa i. Därför extra försiktigt då det var svårt att följa och se exempelvis stigarna.


Eftersnacket handlade om snöeländet och påskens tävlingsarrangörer hade många bekymrade anletsdrag. Största utmaningen är uppenbarligen att fixa till parkeringsytor. Inte helt lätt på mjuka och leriga gärden/åkrar.


När man är i Tanum är det så gott som obligatoriskt att besöka Sportshopen strax söder om Grebbestad. Så också under gårdagen och vi var inte tomhänta när det stora varuhuset lämnades.


Dilemmat under sen eftermiddag handlade om vilken tävling vi skulle välja denna söndag. Vi var anmälda till ytterligare en tävling i Tanum men också till Rigorträffen söder om Göteborg. Det blir så tokigt ibland när arrangörer står i valet och kvalet mellan att ställa in arrangemanget eller inte då snön stökar till det hela. Det som fällde avgörandet var barmark eller snöunderlag. Enkelt val då snöpulsning och spårsnö är så trist, det blir en tur söderut!