lördag 13 januari 2024

Årets första tävling …

Mörkret var kompakt, dimman låg tät och det duggregnade på den högt belägna golfbanan med utsikt (fast vi såg inget) över hela Funchal. 
Årets första orienteringstävling i mörker avverkades med banor lagda kors och tvärs längs fairways, skogsridåer, greener och bunkrar. Drygt 400 löpare från ett 20-tal nationer kom till start.
Det var svårt, riktigt svårt då sikten nästan var lika med noll. Dessutom var kontrollerna enbart markerade med en skärm under SI-enheten. Det var lätt att passera en kontroll på bara några meter utan att se den.



Insåg redan vid starten att nu gällde det att köra på "lågväxel" och ha "bromsberedskap", hela tiden. Trots fokus och skärpa blev det ändå någon minuts bom då jag passerade en skogsridå utan att märka det. Men väl i mål visade det sig att loppet räckte till seger med en knapp minut före tvåan.

Det var en mycket välarrangerad tävling med alla faciliteter inomhus, lyxigt värre!



Vi valde att åka lokalbuss till tävlingsområdet. Det bar uppför på serpentingator, genom smala passager och villakvarter. Fler och fler passagerare steg av på vägen och till slut var det bara vi kvar. Chauffören markerade att vi nu kommit till ändstationen och då var det bara att kliva av. Med hjälp av "Goggle Maps" traskade vi ytterligare någon kilometer i halvmörkret och detta i uppförsbackar innan vi nådde det det upplysta klubbhuset.

Återresan blev enkel. Vi träffade några andra tävlande och erbjöds att hänga på i deras hyrbil istället för en taxiresa ... sådana här saker brukar ordna sig!