söndag 14 januari 2024

Två silver …

Under sen kvällstimma efter nattorienteringen i fredags kom nedanstående meddelande inför gårdagens lopp:



Anledningen var att myndigheterna utfärdat "orange" varning om man vistas i Madeiras bergsområden. Alltså stora risker att vara där vilket lett till att arrangörerna tvingats använda ett kustnära reservområde på norra delen av ön. Trist att inte kunna tävla i den synnerligen utmanande och kuperade terrängen mitt på ön men ett plus med flytten: första start var först 14.00 och dessutom slapp vi en över tre kilometer lång väg till starten. Skönt med sovmorgon och att inte behöva jaga iväg under tidig morgontimma.



En spektakulär skogsetapp blev ersatt av en spektakulär medeldistans av sprintkaraktär. Det var verkligen kartläsningskrävande med synnerligen luriga kontrollplaceringar. 
Såg inte skärmen vid en kontroll längs in i en igenväxande gränd, sprang ut på huvudstråket igen bara för att konstatera att jag varit rätt från början. Tappade en knapp minut på detta och tappade också etappsegern. Gunilla fixade också en silverplats och vi var båda 21 sekunder efter.



Etappen hade stora likheter med tävlingsområden vi mött i italienska bergsbyar. Sammantaget ytterligare ett mycket välordnat arrangemang.

Idag väntar den sista etappen på landstungan längst österut på Madeira. Detta i kuperad och detaljrik terräng utan skog som påminner om kalfjällsorientering.