söndag 28 januari 2024

Skön lördag …

I arla morgonstund drog vi till Göteborg under lördagsmorgonen. Årets första orienteringstävling väntade. Så klokt, så smart och så uppskattat av GMOK att satsa på en rekordtidig premiär. De bjöd på ett perfekt arrangemang med mycket kul och utmanande banor i den kuperade och detaljrika terrängen runt Ruddalen. Jag tror inte att någon av de de drygt 350 startande ångrade sitt deltagande.


Efter loppet bar det inåt centrum för lunch på "Mr P". En restaurang i direkt anslutning till konstmuséet. Ett matställe med smakinfluenser från hela världen med små och stora rätter. Vi valde söndagsbrunchen och den var enkelt uttryckt: superb!




Så väntade utställningen "Göteborgskoloristerna". Med starka färger, yviga penseldrag, personliga motiv och känslofyllda visioner tog vi del av verk av konstnärerna Åke Göransson, Ivan Ivarson, Nils Nilsson, Ragnar Sandberg och Inge Schiöler. Vi kollade också in muséets övriga utbud.


Rummet med personporträtt var intressant. Uppenbarligen har människor i alla tider haft böjelsen att reproducera sin nuna. Naturligtvis jobbigt förr med färg och pensel, lättare nu med mobilen. Passade naturligtvis själv på att ta en selfie bland alla andra selfies.




Så väntade dagens höjdpunkt med födelsedagsmiddag. Svärdotter Anni har nu uppnått 40 solvarv. Det blev en njutbar kväll med mycket välsmakande meny och skönt umgänge. Den ende som saknades runt bordet var äldsta barnbarnet som denna kväll var upptagen med en innebandymatch i Eksjö.


Wow vilken härlig lördag!