tisdag 9 januari 2024

På väg …

Flygplatser är intressanta men ändå inte. De ser ut ungefär på samma sätt ... samma butiker ... samma snabbmatskedjor ... samma höga priser på det mesta. 
Även om flygtiderna är snabba går det desto långsammare på markplanet. Vänta, stå i kö, avvakta, kolla biljetter, checka in, kolla biljetter igen osv.

Vi åker inte någon chartervariant eller med någon gruppresa. Vi har fixat allt själva. Mejlen och messen kommer med jämna mellanrum från flybolag, hotell och andra inblandade leverantörer. Det funkar riktigt bra och smidigt ... peppar, peppar!

När man i väntans tider tröttnat på boklyssning, kollat in elektronikshopperna och korsordslösande är det gött att bara sitta och kolla in resfolket och deras beteende. Det är en salig blandning av affärsmän/kvinnor på språng, barnfamiljer som är fullt upptagna med sina mobiler och pensionärer som också är fullt upptagna med sina elektroniska prylar.

Väl ombord på planet måste man nuförtiden pröjsa för allt, inte ett endaste glas vatten är gratis. Man kan också precis innan avgång vara med och buda om att bli uppgraderad. Vet inte hur hård konkurrensen är  men fenomenet som sådant är intressant och ett påfund vi inte mött tidigare.



Nu hoppas vi att snö och kyla snart byts till barmark och sol.