måndag 22 januari 2024

Sicket väder …

Två skidstafetter, två masstarter i skidskytte och en handbollsmatch mellan Sverige och Portugal kollades in på TV under gårdagen. I pauserna handlade det om "återställning" av allt efter Madeiraturen.

Av sportutbudet var tveklöst handbollsmatchen det mest spännande. Längdåkningen och skidskyttet var ... så där. Tycker mig ana en viss "trötthet" bland åkarna och det blir kanske så när man tävlar helg efter helg. Särskilt då media vid varje tävlingstillfälle agerar som om det var årets viktigaste tävling. 

Trots detta kan jag inte avstå från att kolla in loppen ... tävlingsidrott är kul! När kommentatorerna, bisittarna och förstå-sig-påarna babblar på är det skönt att kunna koppla av med diverse bestyr.




Det blev en kortare tur utomhus på sanslöst snorhala trottoarer och gångbanor. Mötte inte många då de flesta klokt nog höll sig inomhus. Under kvällen kom regnblandat snö som under natten övergick i regn spetsat med kraftiga vindar.


Vi hade förhoppningar om några skidturer i vacker vintermiljö efter vistelsen på sydligare breddgrader men så blir det uppenbarligen inte. Men ... inget ont som inte har något gott med sig. Nu öppnas möjligheter och förhoppningar om att regn och vindar fixar till barmark med möjligheter till skogslöp!