tisdag 19 mars 2024

Förbundsmöte på gång …

Kommande helg har orienteringen sitt förbundsmöte på Bosön utanför Stockholm. Det var två år sedan sist och inför mötet står det klart att det blir "vaktombyte" på ordförandeposten samt även en del andra förändringar i styrelsen.




Ett 30-tal motioner har inkommit som på olika sätt föreslår förändringar och förbättringar i verksamheten. Har ögnat igenom dessa och konstaterar att det inte finns något kontroversiellt eller "ögonbrynshöjande". Alltså, lär förbundsmötet bli en lugn tillställning.


Dock finns det utmaningar för den tillträdande styrelsen. Som mycket flitig utövare ser jag att tävlingsverksamheten, kärnverksamheten, bör/måste utvecklas. Utbudet och upplägget måste än mer anpassas till den moderna människans/familjens behov och önskemål men också för att underlätta för arrangörer. Regelverket bör anpassas till olika målgrupper; elit, ungdom och äldre. För exempelvis kategorierna 35 och äldre bör det finnas större flexibilitet och förenklingar utan att för den skull ge avkall på det sportsliga.