måndag 18 mars 2024

Växlande förutsättningar …

Ena dagen är det si och andra dagen är det så ... i lördags var vädret riktigt vidrigt på Göteborgspremiärens medeldistans men hyggligt bra terräng ... igår var vädret gudomligt fint med blå himmel och härligt solsken men terrängen på långdistansen var vidrig med mycket bröt, pinnar och vindfällen. 

I lördags gjorde Samuelsson ett kanonlopp på skidskyttarnas World Cup i Kanada och blev tvåa ... igår gjorde han ett kalkonlopp och blev nästan sist ... ena dagen är det si och andra dagen är det så!


Under gårdagen tillbringades lång tid på tävlingsarenan. Det var bara jag och barnbarn #2 som var där då övriga Hogedalare ännu inte repat sig från halsont och förkylningar.

Vi anlände bland de första av de omkring 900 deltagarna och var bland de sista som bröt upp. Detta då jag startade bland de första och junioren bland de sista. 

Han var så där lagom glad att behöva gå upp tidigt och sedan vänta-vänta-vänta på sin starttid. 

För min del blev det också lång väntan innan barnbarnet avverkat sin bana, duschat och eftersnackat. Det gick ju an i det fina vädret och det blev flera givande samtal/snack med vänner och bekanta. Men efter halvannan timma var det inte roligt att vänta längre och då späddes tankarna/funderingarna på om varför man inte kan ha så kallad "fri minutstart". 

Överhörde också en familj som hamnat i samma situation men löst det hela genom att använda familjens två bilar, en som åkte tidigt och en som åkte sent. Det rimmade inte så bra med arrangörens "miljöanpassade" arrangemang.

Överhörde också en del yngre som klagade högljutt att de inte ville vänta längre innan mamma eller var det pappa skulle starta och komma i mål.




Jag tror att förbund och arrangörer på allvar måste ta sig en rejäl funderare om hur man ska ha det i framtiden vad gäller starttider, man bör/måste bli mer ”kundorienterade”. Morgondagens människor och familjer vill ha större flexibilitet och mångsidighet. Rent tekniskt skulle man redan idag kunna tillämpa samma system som när man bokar en konsert eller en biobiljett och då direkt välja starttid när man anmäler sig.