fredag 8 mars 2024

Mycket som händer …

Igår förmiddag var det grått och dimmigt men när vi närmade oss Lilla Edet trängde solen igenom molntäcket. En stund senare var himlen alldeles blå. Veteranorientering väntade i bergen öster om Nödinge. Detta tillsammans med omkring 125 andra som valt att åka till OK Alehofs anläggning Dammekärr där start och mål var förlagt.

Härlig orientering och ännu härligare eftersnack och fika utomhus med solen rakt i ansiktet, det var ett tag sedan sist! Det enda dystra inspelet som kom var beskedet att tävlingen "Vikingaträffen" i Trollhättan på annandag påsk är inställd. Anledning: vindarnas härjningar för en tid sedan då massor av träd vräktes omkull i skogarna väster om staden.




På väg hem rapporterade flera medier att nu var det klart; Sverige blev den 32:a nationen i försvarsalliansen NATO. Det har varit en minst sagt långvarig process och i närtid lär det bli en hel del ceremonier för att markera det hela.




Idag är det Internationella kvinnodagen och då sätts fokus på och uppmärksammas ojämställdheten och kvinnors situation över hela världen. I Sydeuropa uppmanas alla män att uppvakta kvinnorna i sin närhet med en mimosakvist för att manifestera denna dag. Vid ett flertal tillfällen har Gunilla och jag varit i Italien just denna dag. Den italienska traditionen får idag levandehållas även om det är hemmaplan som gäller. Det blir ingen äkta mimosakvist utan en digital variant till Gunilla, svärmor, svärdöttrar, svägerskor, barnbarnet Lova, kusiner, tidigare arbetskamrater och naturligtvis till alla andra tjejer/kvinnor.