lördag 23 mars 2024

Tätt på given …

Det senaste dygnet avverkades två tävlingar under 16 timmar. Först handlade det om "Hjortnatta", en klassisk nattorientering under fredagskvällen. Sammantaget var det förhållandevis få deltagare på denna tävling som brukar locka många. En i arrangörsledet var förvånad och spekulerade om att flertalet nattarrangemang de senaste åren avgjorts i bökig terräng; det kan ha skrämt iväg några/flera ... vem vet?!?
Årets fjärde tätplats fanns inom räckhåll i nattens mörker men det blev pisk med fyra sekunder, så går det när skärpan/fokus inte är tillräckligt inkopplat.
Åkte själv till Alingsås medan Gunilla påbörjat "barnbarnspasset" men under sen kvällstimma anslöt jag och det handlade om bums-i-säng. 



Efter nattens timmar väntade under förmiddagen en ny tävling, medeldistans i skogarna mellan Landvetter och Lindome. Barnbarn fanns med i bilen och vi hade tur att komma till målplatsen strax innan parkeringsgärdet (läs "lergärdet") stängdes på grund av alltför hög belastning. 
Det blåste kyliga vårvindar och därför drog bilgänget direkt när alla kommit i mål. Hungern fick stillas på "Donken" och det är aldrig fel ... tycker den unga generationen.
Ikväll väntar "Fångarna på fortet" som uppvärmning inför morgondagen. Ingen orientering på programmet utan istället handlar det om att kolla på innebandy då bägge barnbarnen har matcher på agendan.