torsdag 14 mars 2024

Skogstur och yoga …

Om en dryg månad ska en veteranorientering arrangeras i Vänersborg. Igår blev det en tvåtimmarstur i skogen för att kolla in banstråk och kontroller. Tyvärr, tyvärr var det allt för många träd nedfallna i det tänkta området. Det får bli ett omtag och då i ett annat skogsparti.




För nästan tio år sedan åkte vi på en yogaresa till Thailand med en bekant som instruktör/ledare. Under veckan blev det 19 yogapass á två timmar! I bloggen skrev jag då:


Vad gäller det rent fysiska så kan konstateras att belastningen på cirkulationsorgan som lungor-hjärta-blodomlopp inte är så stor. Det jobbiga och det slitsamma är alla positioner i "ytterlägen" som man dessutom blir kvar i en stund. Denna statiska träning känns riktigt  ovan för exempelvis löpare och orienterare. Utövandet kräver koncentration, fokusering och uthållighet. Detta i kombination med viss smärta gör att det periodvis känns tufft.





Sedan dess har det inte blivit så många pass men igår kväll hände det. Nu handlade det inte om den tuffa formen som på Thailand utan "Yoga soft" på gymmet. En behaglig timma som gav mersmak. Ledaren var inte heller av den hurtiga typen utan ledde oss med lugn stämma och lugna rörelser. Mycket påminde om stretching och klassiska tänjningsövningar men skit samma vad det kallas ... det var skönt och återhämtande efter att löpbandet kört med mig en stund.