söndag 17 mars 2024

Spännande värre …

Under gårdagseftermiddagen var det svettigt värre framför TV:n. SM-final i bandy mellan Villa-Lidköping och Västerås. En spännande match minst sagt och speciellt då de sista minuterna. En tvåminuters förlängning tog aldrig slut, hade domaren missat att det bara var två minuter ... och då kvitterade Västerås. Förlängning i form av "sudden death" och som tur var fick Villa in ett avgörande mål men ... jag gillar inte dessa slumpartade förlängningar som förekommer både inom bandyn som fotbollen. Som åskådare vill man veta exakt hur mycket speltid som är kvar typ som i handboll eller basket. Varför kan detta inte tillämpas?




Drar mig till minnes tiden som yrkesarbetande. Var värd för några idrottsledare från USA på besök i Sverige. En allsvensk fotbollsmatch stod på programmet, en bra match med mycket spänning och dramatik. Det blev förlängning och då gick amerikanarna igång ... får man inte veta exakt hur mycket tid som är kvar av tilläggstiden ... inte ... det är ju supercrazy!  Det var vana vid exakta tidsangivelser som i hockey och basket. 


Varje dag under den fortsatta vistelsen i Sverige återkom de till detta i deras tycke underliga/märkliga förfarande. Kanske var det då jag påverkades att tycka detsamma.