söndag 31 mars 2024

Påskfinal …

Påskafton = Öjetrampen. Så har det varit så länge jag har orienterat. Igår var det ytterligare en tävling och som vanligt i västra Skaraborg. Arrangörerna Främmestads IK och OK Kullingshof fixade till ett toppenarrangemang. Den huvudsakligen flacka men detaljrika terrängen var härlig med minimala inslag av pinniga och svårforcerade områden. Banorna var omväxlande, kul och utmanande. Våren kändes med tvåsiffriga värmegrader och ingen nederbörd. Några tussilagon vågade också visa sig. De över tusen deltagarna verkade klart nöjda. 




En som var speciellt nöjd var barnbarn #3. Han vann sprinten på långfredagen och igår blev det ytterligare en seger i den äldsta pojkklassen. Det känns gött att lyckas!


Idag väntar den sista påsktävlingen. Det blir inget på annandagen. Trollhättans SOK har tvingats ställa in sin tävling på grund av alltför många nedblåsta träd i tävlingsterrängen.

Årets upplaga av "Bohuslunken" avgörs i kuperad vildmarksterräng och det handlar om medeldistans. Banlängderna avslöjar att det förmodligen blir riktigt tufft.


Idag ansluter även äldsta barnbarnet. Han har under inledningen av påsken varit i Skåne och sprungit de två första omgångarna av Swedish League. Ska bli kul att träffa honom!