onsdag 6 mars 2024

Kvalfyllt …

Det är nu som det stora vemodet rullar in

och från Vänern blåser en isande, gråkall vind ...


Ja, så känner förmodligen bandyentusiasterna i Vänersborg. Risken att bli degraderad och nästa säsong inte få spela i den högsta serien är uppenbar. IFK Vänersborg är en klassisk klubb som spelat i högsta sedan säsongen 1986/87. Nu är laget på väg att åka ur efter bara en poäng på fyra spelade matcher i kvalet. IFK har nu fyra poäng upp till Ljusdal och bara två matcher kvar att spela. Det ser mörkt ut, mycket mörkt!




För någon vecka sedan sparkade man sin huvudtränare men ersättaren har efter två matcher inte kunnat åstadkomma någon förändring. Gissar dock att han de närmaste dagarna febrilt jobbar med att hitta en lösning typ nytt spelsystem men kanske framförallt lägger ner energi på att peppa/egga/ladda spelarna med jävlar-anamma och viljekraft.


Överhör emellanåt samtal i gymmets omklädningsrum mellan hängivna supporters att läget inte är helt överraskande. Spelartruppen är helt enkelt inte tillräckligt bred och kapabel men att det skulle bli så här illa ... är illa! Men hoppet finns fortfarande kvar, den närmaste veckan blir "kvalfylld" för blåvita supporters och de hörs nynnande:


Det är nu som den stora glädjen rullar in

och från Vänern blåser en värmande, skön vind ...