söndag 30 juni 2024

3 x Hogedal …

Gårdagseftermiddagen var underbart skön med härligt sommarväder. Dock kändes det något surt efter debaclet på den så kallade sprintorienteringen. Men vad gör det.

Barnbarn #2 som är vårt ressällskap gillar Discgolf och spanar alltid in vilka banor som finns i närheten. Så också igår kväll och han hittade ett alternativ strax norr om Karlshamn. 

Vi åkte dit, lånade några av Gabbes discar, och så blev det tävling på de nio korgarna.

Vi var chanslösa mot junioren men det blev en riktigt kul runda.




Vi träffade familjen Franzén som byggt och ansvarade för banan. De visade sig vara före detta orienterare och vi hade flera gemensamma bekanta. Det blev ett kul tjöt med härligt positiva och inbjudande människor. Uppladdningen kunde inte bli bättre inför dagens långdistansorientering.


Vi vaknade i tidig morgontimma denna söndag och hörde hur regnet piskade mot fönsterrutan. Persiennerna åkte upp och molnen var gråmörka om inte svarta ... hur ska det bli under dagens lopp?

Regnet fortsatte envist och när vi väl hade förflyttat oss halvannan kilometer till startplatsen tilltog det ännu mer. Men när väl startpipet ljöd brydde man sig inte längre om nederbörden ... bara att kämpa på!


Fick till ett riktigt bra lopp på den utmanande och kartläsningskrävande banan. Efter målgång möttes jag av barnbarnet som meddelade att jag krossat allt motstånd med en segermarginal på hela tio minuter till tvåan. - Man skojar inte så med gamlingar blev svaret men efter koll på mobilens liveresultat visade det sig att så var fallet. Junioren var inte sämre, han vann H16-klassen och inte nog med det ... yngsta sonen hade anslutit och även han toppade sin klass. 3 x Hogedal i topp blev det vid denna riktigt blöta tillställning.


Vi drog snabbt till hotellet och funderade på att tillbringa eftermiddagen i Spa- och relaxavdelningen men, men ... det kostade 350:-/person för bubbelpool, kallt fotbad och ”upplevelseduschar”. Vi konstaterade krasst att vi redan under förmiddagen fått det mesta av detta tillgodosett. Istället blev det lång och het dusch på hotellrummet, koll på TV-sport och tupplur under tjockt täcke ... gött!


Imorgon lämnar vi Blekinge för färd åt nordost via Kalmar och Oskarshamn till Västervik. Där väntar tre tävlingsdagar som inleds med en sprint ... förhoppningsvis en "riktig" sådan. Då ansluter även barnbarn #1 med mamma Emelie.