söndag 2 juni 2024

Dubbelvinst …

Varför göra något enkelt, när man kan göra det så härligt komplicerat? Idag fanns det anledning att använda denna klyscha. Vi lockades av att delta i Frölunda OL:s dubbelarrangemang, en inledande sprint och sedan jaktstart på en medeldistans. Men, men arrangörerna fick inte till det trots intentionerna att skapa en kompakt tävling och inte ett långt utdraget evenemang. Det blev precis tvärtom men vad gjorde det när vädret var så sommarhärligt och träden i Slottsskogen gav skugga.




Sprintetappen inledde tävlingsdagen och svårighetsgraden hette duga ... oj så knepigt och komplicerat det var. Stipulerade vinnartider överskreds med råge ... men kul var det. Sedan följde en evighets väntan innan startskottet för medeldistansen i den kuperade terräng. Min egen starttid blev flyttad två timmar senare innan det som först angetts. Detta på grund av problem för sekretariatet att skapa jaktstartlista utifrån sprintresultaten. Än en gång ... det gjorde inte så mycket i det sagolika sommarvädret.




Jag och även svärdotter Emelie kunde efter att ha toppat de två etapperna vinna sammanlagt och vi premierades med blomster.

En sen segerlunch intogs på Villa Belparc som är vackert beläget precis intill Stora Dammen i Slottsskogen.