fredag 21 juni 2024

Midsommar …

Midsommarafton i Norge detta år ... en repris från några decennier sedan då barnen var barn och det blev något av en tradition att dra till Norge och orienteringstävlingar i Östfold och Osloområdet denna långhelg. 

Ikväll börjar vi med en sprinttävling i de centrala av Lillehammer och under kvällen blir det lite svensk midsommarkänsla med sill och potatis. Våra medresenärer Johan och Madeleine har förberett detta.



Efter en god natts sömn vaknar vi upp med ett strålande solsken i kvarteret Grünerløkka. Intrycken från gårdagen var starka ... en minst sagt häftig dag med bra flyt och massor av kolla-in. Johans navigerande när vi billedes förflyttade oss mellan olika stadsdelar imponerar.



En del av det som kollades in har tidigare beskådats men mycket var nytt. Imponerades så av operahuset ... en arkitektonisk skapelse som var helt otrolig ... det var ett tag sedan jag fick en sådan wow-känsla av ett byggnadsverk.



Oslo levererade ... men smakar det så kostar det. Det är inget billigt resmål. Kronorna rullar snabbt när inträden, matintag, parkeringsplatser osv ska betalas.



Dagen idag kallas "Sankt Hans" i Norge men den firas inte alls på samma sätt som på hemmaplan. Men närmare 2000 deltagare kommer nog att trivas när Orienteringsfestivalen ikväll drar igång i orten som arrangerade vinter-OS för trettio år sedan.