söndag 23 juni 2024

Ny sportgren …

Igår förmiddag åkte vi upp dryga 500 höjdmeter i terrängen öster om Lillehammer. Målet var Sjusjøen där längdtävlingarna på skidor avgjordes under vinter-OS för trettio år sedan. 
Vi var där en dag vid årsskiftet 2018-2019 och åkte skidor men nu såg det annorlunda ut ... ingen snö!



Andra etappen på O-festivalen bjöd på medeldistans i ett  terrängområde som var så där lagom löpvänligt; stenigt och högt blåbärsris. Dessutom bitvis detaljfattigt och begränsad sikt: svårt var det!



Mycket hände på arenan där närmare 2000 startande fanns. Efter loppet kunde man testa på olika orienteringsvarianter. Mycket innovativt var orientering för de med synnedsättning.



Efter loppet åkte vi till Olympiaparken och besiktigade hoppbackarna både uppifrån och nerifrån innan vi drog in i idrottshallen för att kolla in det spektakulära "ägget" som användes vid OS-invigningen.



Där pågick samtidigt norska mästerskapen i "drill". 
Det är en sport som innehåller stavteknik, dans och gymnastik, en bedömningssport som påminner lite om rytmisk gymnastik men istället för bollar och band använder man drillstavar. Man tävlar i Team, Duett och Individuellt och deltagarna är indelade i minior, junior- och seniordivisioner. Det blev en spännande inblick i en för oss obekant tävlingssport.