söndag 30 december 2018

Fakkelmannen ...

Idag var strategin att vara på plats när gondolliften öppnade i tidig morgonstund. Detta för att slippa köer och trängsel men framförallt för att få åka på "manchester".
Så blev det och de inledande åken denna dag var sagolikt härliga. Solen hade också trängt undan alla moln och det var gudomligt vackert på Hafjellstoppen.

"Fakkelmannen" som syns så tydligt från Hafjellet höggs ut när OS avgjordes i Lillehammer för snart femton år sedan. Hygget har blivit en symbol för kommunen och är ett favoritobjekt att fotografera när man tar en paus i någon av nedfarterna.

Brukar undra om man årligen kör där med röjsågen för att hålla undan alla träembryon. Har förstått att det sedan OS-året pågått en mer eller mindre infekterad strid mellan markägare och kommunen. Markägarna vill fälla den omkringliggande skogen. Kommunen säger nej för då försvinner symbolen. Enligt uppgift vill markägarna ha närmare fyra miljoner för det aktuella området vilket kommunen tycker är hutlöst mycket. Frågan är ännu inte löst men kommunens representanter hävdar "Fakkelmannen blir stående!"
Så sannolikt lär det mansformade hygget även i framtiden få kamerafokus.