torsdag 13 december 2018

Lucia ...

Luciadag ... men noterade bara ett Luciatåg och detta lite på avstånd. När barn och barnbarn var i barnaåldern var den 13:e december inbokad och luciasången har hörts många gånger med olika stämmor. 



Under de egna barndomsåren var inte Luciadagen något ... den sydafrikanska kulturen hade inte detta på agendan. Så det var en barndom utan lussetåg eller lussekatter. 

Denna förmiddag inleddes med att stå i kö. Idol-gänget med Vänersborgs William Segerdahl ska ha konsert i staden nästa vecka och biljetter utdelades gratis. Många var spekulanterna och i Vänersborg var kön timslång. Någon fågel kvittrade att på biblioteket i Vargön fanns också biljetter att få. Där var det också en kö bestående av den äldre generationen som blivit ditkommenterade av barn och barnbarn. Två biljetter per person var ransonen så kommande tisdag kommer de äldsta barnbarnen sitta bänkade i Idrottshuset.
Man undrar varför inte den storslagna arenan i staden utnyttjas så att ännu fler kan kolla in och lyssna på Idolgänget. När arenan projekterades hävdade man från ansvarigt håll att det skulle bli en "multiarena" och inte bara ett bandytempel. Det var naturligtvis klokt men de initierade hävdar att det är för kallt att vara där och dessutom krävs det så mycket tid att lägga ett provisoriskt golv på isen. Så var det med det!