tisdag 4 december 2018

Kartläggning ...




Har idag intervjuats av SIFO. Det handlade om ett möte med en kvinna som ställde frågor om EU ... om Sverige ... om hur jag tyckte det stod till i Svea Rike. En utfrågning som varade en knapp timma. Det var väldigt noga med integritet och sekretess men frågorna var inte särskilt utmanande eller kontroversiella.



Mina svar ska sedan sammanställas med ett antal andras utifrån perspektivet att vi utgör ett representativt urval till en rapport som presenteras om någon månad.
Kan ana att EU-frågorna är de mest heta för tillfället. Unionen utmanas verkligen nu genom Brexit ... genom Ungern ... genom Polen ... osv. 

Dock var det inga frågor om regeringsbildningen i Sverige. Trodde att det skulle bli en del men denna studie hade en annan inriktning.

Idag får man ofta tycka-till-frågor dels från opinionsinstitut men också när man bott på hotell, beställt något på nätet, köpt en möbel eller beställt ett nytt mobilabonnemang. Undrar hur mycket hänsyn det tas eller vilka reflektioner som görs utifrån inkomna svar. Kanske är allt bara ett spel för galleriet ... att man som kund eller köpare ska känna sig viktig och ombrydd. Kanske samkörs alla databaser i en framtid så att "storebror" kan ha riktigt koll på läget och medborgarna ... hua!!!