söndag 9 december 2018

Usch så trist ...

Ingen rolig dag med skidstafetter i Norge. Så trist och så tråkigt för både det svenska dam- som herrlaget. Förhoppningar fanns om spännande tävlingar och Sverige inblandat i tätstriderna. Men, men allt rann ut i sanden eller rättare sagt snön. Axlarna hängde och så även mungiporna. Märkligt att utfallet blev så dåligt trots fina insatser och god form de senaste veckorna.


Nu sätts ledarskapet i landslaget på prov. Det är inte helt lätt. Det gäller att ha en balans mellan ”det här var ett olycksfall i arbetet” och ”vad var det som hände”. Alltså, att inte bara sopa under mattan utan också göra en analys och fundering kring vad som kanske måste ändras och fixas till.
Trycket och förväntningarna på skidlandslaget är stort. Oj, vilken press det byggs upp av media och alla vi som kollar in Vinterstudion helg efter helg. Det märks också på bisittare och experter som medverkar. Det är väldigt mycket allvar och analys och varje tävlingshelg följs upp som om det vore ett enskilt mästerskap. Så man ska kanske inte dra för djupgående slutsatser och inte heller dåras av framgång eller knäckas av misslyckanden!