söndag 16 december 2018

Jullöpet ...

Traditionen påbjuder att åka till Trollhättan en söndag före jul och orientera in den kommande högtiden. Som vanligt är utgångspunkten Slätthult i stadens södra delar. Banläggarna placerar ut 10-15 kontroller och dessa får tas i valfri ordning. Starten är gemensam och sedan gäller det att fundera ut det optimala vägvalet. Inte helt lätt när det går undan (nåja ...) att hitta de lättlöpta stråken bland höjdsträckningar och detaljrika partier.
Efter loppet brukar man oftast kunna konstatera typ ”borde nog ha tagit elvan före trean”.



När duschen är avklarad väntar grötfaten i storstugan. Då väntar också en hel del eftersnack och förklaringar/beskrivningar till varför resultatet blev som det blev. Efter ytterligare en slev tomtegröt utdelas vandringspriset ”Grötsleven” till den som var snabbast denna nollgradiga med snö-i-luften-förmiddag.
Arrangemanget hade premiär 1998 men har fått ställas in två gånger på grund av snömängden. Denna artonde upplaga samlade enligt arrangörerna Trollhättans SK rekordantalet startande. 51 löpare kom till start och åldersspannet låg mellan 8 och 75 år. Nu är det nära till jul och nästa orienteringsaktivitet går av stapeln först i början på nästa år.
- Det hade inte alls gjort ont att även nästa helg ha en orientering, hördes någon i mängden säga!