torsdag 27 december 2018

Fullastat ...

Prylarna är många när det ska dras till fjälls. Utförsskidor med alla tillbehör samt längdåkningsdito ska plockas fram, fixas till, kollas och förpackas. Skiboxen ska sättas på bilen och borstas ren från allt garagedamm. 

Kläder med både hög värmefaktor och vindskyddsfaktor ska också med. Så krävs det en del inomhuskläder samt alla tillbehör för en stugvistelse typ lakan, örngott, handdukar etc. Nu börjar bagagehögen bli riktigt hög. 




Under en vecka ska föräldrar, barn och barnbarn njuta av förhoppningsvis pudersnö och skidspår som järnvägsräls. Det blir också en träningsvecka med att hålla reda på alla prylar och man får stålsätta sig med att inte vara för snabb med repliken: Vem har tagit ... ??? Det blir svårt!


Mitt under vistelsen ska ett nytt år välkomnas med allt som tillhör. Nyårssupén kräver lite annat på menyn än pasta och köttfärssås. Förberedelserna har överlåtits till herrarna i sällskapet. Det brukar bli några kul timmar där maltdrycker och bubbelvarianter stimulerar kreativiteten och säkrar uthålligheten.

Ingredienserna införskaffas på hemmaplan vilket naturligtvis innebär att bagagehögen expanderar. Nu börjat det bli riktigt mycket och man undrar så där i förbigående vem som har sagt att en Volvo V70 är för stor för två personer?