tisdag 25 december 2018

Stämningsfullt ...

Julotta stod på programmet idag. Detta för att traditionen så påbjuder men å andra sidan har traditionen inte alltid följts. Denna morgon var Gärdhems kyrka målet. Stenkyrkan har ofta passerats på väg till sommarhuset. Gjorde ett stopp där för några år sedan när cykeln var färdmedlet från Vänersborg till Ålstad. Det var mitt i sommaren och det blev en stunds svalka i den storslagna byggnaden där det också bjöds på fika för "vägfarande".

Imorse var det gryningsljus och isgrader. Ljus och marschaller visade vägen för de som kände sig kallade, huvudsakligen en ålderstigen generation.
Den timslånga högtiden var som det alltid varit med kända psalmer och bibeltexter. Levande och många ljus och krubban i fokus skapade en stämningsfull stund. Prästen gjorde i sin betraktelse intressanta kopplingar till nutiden och betonade vikten av att reflektera och tänka efter. Hon varnade för falska budskap eller om man så vill "fake news".

Vid utgången fanns möjligheter att ge kollekt och saknades sedlar eller mynt gick det bra att swischa. Behövde man fundera lite över ändamålet var uppmaningen att man kunde göra detta några dagar innan man skickade sitt bidrag. Så skiljdes de församlade åt med frasen "God fortsättning" !