måndag 18 mars 2019

Ett VM till ...

Mästerskapen med skidor under fötterna avlöser varandra. Nu återstår den minst mediaspektakulära disciplinen, skidorientering.
Den 19-24 mars genomförs VM på Lindbäcksstadion i Piteå. Samtidigt arrangeras även Junior-VM, Ungdoms-EM och Veteran-VM.




Skidorienteringen för en ganska så anonym tillvaro. Det är inte särskilt många nationer som deltar och intresset kan inte jämföras med det som finns för alpint, längdåkning och skidskytte. Det blir knappast publikrusning till Piteå och utrymmet i media blir sannolikt mest i notisform. Det blir ingen uppmärksamhet typ Vinterstudion med en kader av kommentatorer, experter, bisittare och tyckare. Dock saknas det knappast stoff och underlag för att ha synpunkter och åsikter. Oj, vad man skulle kunna frossa i vägvalsanalyser, felskär och skidteknik.

Tove Alexandersson finns med i den blågula truppen vilket nästan garanterar medaljskörd. 
Naturligtvis blir det att ha lite koll på tävlingarna men ärligt talat är intresset något ljumt. Tycker att sporten huvudsakligen handlar om skidåkning med lite orienteringsinslag. Kan ana att jag inte är den ende orienteraren som tycker så.