tisdag 26 mars 2019

Stor saknad ...

Syns du inte finns du inte sa föreläsaren på marknadsföringsdagarna en dag för många år sedan. Det var en utbildning för företag och organisationer som ville/behövde snäppa upp sina informations- och kommunikationsåtgärder för att bli slagkraftigare och mera "med på banan".

Hittade av en händelse noteringar från kursen i en anteckningsbok som låg undanstoppad i en bokhylla. Naturligtvis triggades funderingar igång och kopplingar gjordes till den kära skogssporten. Konstaterade vilken tur vi orienterare har som idag har Tove Alexandersson i våra led. Hennes framgångar genererar massor av uppmärksamhet och respekt i olika medier och i många vardagliga samtal.


Tankarna fortsätter till det lokala perspektivet typ Trestadsområdet och Götaälvdalen. Konstaterar att den kära skogssporten visserligen har flera utövare men saknaden är stor av en fixstjärna, en elitlöpare, någon som är framgångsrik och detta i åldersspannet HD 18 till HD35-40 sådär. Visst är det roligt med vinnande gamlingar men inte så roligt och uppseendeväckande.

Som frilansare i lokaltidningen märks också frånvaron av en eller flera löpare som finns med i sverigetoppen. Det blir lite som att koka soppa på spik vecka efter vecka när det saknas framgångar i tävlingarnas huvudklasser. Man kan då inte heller begära att tidningens sportsidor ska ha större eller längre reportage om prestationer som huvudsakligen görs i någon eller några av veteranklasserna.

Oj, vad kul och bra det skulle vara för orienteringssporten i närområdet med ett knippe elitlöpare. Förutsättningar finns men finns viljan hos klubbarna att göra de satsningar som behövs?