lördag 9 mars 2019

Usch, usch ...

Vädret var vidrigt med någon plusgrad, regn och blåsigt strax öster om Halmstad på dagens medeldistanstävling. Dock var terrängen fin med småkuperad och huvudsakligen lättframkomlig skog. Men sankmarkerna och bäckarna var överfyllda med vatten.




Över 1000 löpare kom till start trots väderförhållandena. Kul banor med många riktningsförändringar men ändå relativt lättorienterat. Tidsskillnaderna i resultatlistorna var därför inte så stora.


Arrangörerna hade dragit ut på startfälten närmare 2,5 timmar. Inte helt populärt bland de stackare som fick vänta och vänta. Förstår inte och har heller aldrig förstått poängen med att ha gigantiska startdjup. Speciellt inte vid denna typ av arrangemang som samlar runt tusentalet och risken med att väderleken denna tid på året kan vara allt annat än behaglig.


Skönt, skönt var det att komma till hotellet och en riktigt lång varm dusch. Detta som uppvärmning inför skidskytte-VM på TV. Det var ingen höjdare om man var svensk. Oj, vilket bottennapp för de svenska herrarna och oj så trist inför jaktstarten.


På mellofinalen ikväll lär det i alla fall bli svenskt i topp - skönt det!