fredag 1 mars 2019

Kickoff ...

Årspremiär i orientering samtidigt som Vasaloppet. Tre tävlingar står till buds med sammantaget omkring 4000 starter. Den flitigt utnyttjade strandskogen söder om Åhus är i år snöfri. Förra året var det värre med ett flera decimeter tjockt snötäcke och mycket spårlöpning. Då var det ingen höjdare att ha tidig start.



Även om sikten och framkomligheten är riktigt god är det bitvis svårorienterat. Många gropar och höjdsträckningar och ett rikt stigsystem kräver verkligen skärpa och fokus.
Ett 15-tal deltagare från den egna klubben kommer till start. Dock är det klent deltagande från grannklubbarna. Många väntar med årspremiären. 
Äldsta barnbarnet tar i år steget upp i 13-14-årsklassen. Ett tufft steg där det blir mycket svårare orientering och längre banor i jämförelse med 11-12-klassen. Ska bli intressant att se hur han bemästrar utmaningarna.

Årspremiärer är alltid intressanta. Efter vinteruppehållet möter man gamla kompisar och konkurrenter. Alltid spännande att höra hur många som inte "har tagit ett enda steg sedan 25-manna". 🥴