tisdag 19 mars 2019

Tomma läktare ...

I lokaltidningen TTELA meddelas att bandy-VM som avgjordes för en dryg månad sedan i Vänersborg blev en ekonomisk besvikelse. Publiken kom inte alls i den utsträckning man kalkylerat med och naturligtvis uteblev då inkomster dels i form av biljetter men också vad gäller olika kringinkomster.

Skidskytte-VM som avslutades i helgen blev också en liten besvikelse vad gäller publiktillströmningen. Liknande tongångar har även hörts från längdåkningens elitarrangemang den gångna vintern.

Uppenbarligen överskattar arrangörer, oavsett idrott, hur många som är beredda att kolla in attraktiva tävlingar live. Speciellt när det är så mycket bekvämare och enklare att följa kamperna framför TV:n eller via mobilen/paddan.


Undrar om detta är en trend eller utveckling som kommer att accentueras mer och mer. Kanske blir det så att arenor och anläggningar i framtiden byggs med färre publikplatser. Arrangörer kommer dock nu med stor säkerhet revidera sina budgetar vad gäller posten biljettintäkter.

För den lokala bandyklubben, som arrangerade bandy-VM, väntar tuffa tider. Det ekonomiska bortfallet slår mot den ordinarie verksamheten. Förmodligen måste man skära ner på värvningar och spelarersättningar. Dock är man säkert glad för att kommunen stöttar och subventionerar bandyn mer än någon annan idrott på orten.