torsdag 28 mars 2019

Aj, aj, aj ...

VM-turneringen i bandy som avverkades i Vänersborg för en dryg månad sedan verkar bara ha efterlämnat sig en massa förlorare inklusive att det blågula laget fick pisk i finalen.
Arrangerande IFK Vänersborg meddelade för någon vecka sedan att man står på ruinens brant med skulder på upp emot fyra miljoner. Nu meddelas att kommunen också gör storförlust. Det bidrag som avsattes räcker inte på långa vägar. Prislappen blev betydligt högre och skapar nu ett rejält underskott i den kommunala budgeten. 


Det är egentligen märkligt att bandysporten så till den milda grad hålls under armarna år efter år. Dock är bandyentusiasterna skickliga på att hålla ställningarna. Retoriken brukar vara mångordig och svansföringen är hög medan självinsikten samtidigt tycks vara låg. Någon form av hybris tycks råda.

Nu är inte IFK Vänersborg den enda bandyklubben som trasslat till det ekonomiskt. Flera av topplagen har samma problem. Förbundet agerar med olika åtgärder och hot men det tycks (ännu) inte ha någon verkan. 

Undrar hur länge bandytåget kan tuffa på som det tycks göra. Någon gång kommer man till vägs ände då neddragningar och besparingar måste göras. En åtgärd blir då sannolikt att dra in på frikostiga spelarlöner och arvoden. VM-arrangemanget 2019 lämnar efter sig en fadd eftersmak!