söndag 6 november 2022

Återkomst …

Idag har det av till OK Gipens klubbstuga "Gipenäs" mellan Trollhättan och Lilla Edet. Där deltog vi i en poängpromenad med klassiska tipsfrågor och bingo. Ett 40-tal deltagare mötte upp denna senhöstdag där graderna var över tio och solen glimtade till emellanåt.




En av av frågorna krävde besök inne i den timrade klubbstugan och där fanns flertalet prylar som triggade igång nostalgikänslor. På Älghornet hängde många budkavlar som fungerade som stafettpinnar en gång i tiden. Förr räckte det inte med en dunk i ryggen när man växlade till nästa löpare utan en budkavle skulle tas av och lämnas vidare. Det var alla möjliga föremål som utgjorde budkavle, många gånger saker som var relaterade till trakten där tävlingen gick av stapeln. 

Tog mig tid att noggrannare kolla igenom allt som hängde där och det var flera som jag själv haft runt halsen på stafettsträckor för fyra-fem decennier sedan. 




Konstaterade på vandringen att skogen runt Väktorsjöarna blivit allt bushigare, en konsekvens av dagens syn på skogsskötsel. Vi diskuterade också detta över fikat som serverades vid målgången. Men det var inte bara fokus på ris och buskar utan också tillbakablickar och minnesbilder från olika eskapader som upplevts genom åren på platsen.

Det blev en lite annorlunda söndag denna helg då ingen orientering fanns på programmet!