onsdag 9 november 2022

Gymtider …



I dessa dystra ekonomiska tider var det någon lustigkurre som sa: det märks att gymträningen ger resultat, att bära hem matvaror för en tusenlapp blir bara lättare och lättare!


Nu när hösten har kommit med besked och tidsomställningen skapat mörker under tidig eftermiddag har gympassen blivit fler. Det behövs och det märks så tydligt när man inte tränat regelbundet. Detta dels i form av rejäl träningsvärk när man avstått en tid men det blir också påtagliga förbättringar efter regelbundna pass under några veckor.


Har sedan några år tillbaka ett väl planerat och inövat program på ungefär 55 minuter. Tror inte på att bara gå till gymmet och oplanerat lyfta, pressa och trycka. Detta gäller särskilt när lusten inte är på topp. Just då är det så viktigt med en rutin. Fick tips på upplägget för några år sedan av en PT som skapade ett upplägg:


- Uppvärmning under 20 minuter på fyra redskap och fem minuter på varje: crosstrainer, roddmaskin, cykel och ministudsmatta.

- Cirkelträning med 10 olika övningar. Varje övning körs 2x40 sekunder med 20 sekunders vila. 

- Stretching och avslappning 


För att själv slippa hålla koll på tiden ledsagar specialanpassad musik via smartphonen. Skönt att inte behöva tänka själv utan bara kunna pumpa på och slita på.