torsdag 3 november 2022

Hemma igen …

En intensiv och innehållsrik "Europaturné" är avverkad. Upplevelserna och intrycken har staplats på varandra. Det är nästan svårt att sortera och reda ut när det ena och andra inträffade. Resor med flyg, buss och båt ... sex orienteringar i varierande terrängtyper ... boende på sex olika hotell ... många frukostar, luncher och middagar av olika karaktär ... sevärdheter som Eiffeltornet, Mona-Lisa, Omaha Beach, Stonehenge, Big Ben och Buckingham Palace.




Vi flög till Paris och utforskade den franska huvudstaden. Vi fortsatte till Normandie och kollade in efterlämningarna från andra världskriget. Kanalöarna Guernsey och Jersey spanades in under några dagar innan vi sjöledes fortsatte till Englands sydvästra delar. Som avslutning väntade London och allt som metropolen erbjuder innan vi återvände till Svedala.




Resan får sammantaget ett toppenbetyg. Det var nästan tre år sedan vi senast gjorde en längre resa utanför Sveriges gränser. Det var kul att träffa reskompisar från tidigare resor och kombinationen med orienteringar och nedslag på intressanta platser/länder är ett koncept som håller. Vi förlängde trippen med extra dagar i Paris och London och detta tillsammans med Robert och Ingrid från grannklubben Främmestads IK - det var verkligen trivsamt! Avslutningskvällen på Piccadilly Theatre och musicalen Moulin Rouge var en riktig höjdare. 

Fattigare har vi blivit på pengar men rikare på upplevelser. Nu gäller det att "landa", pusta ut och vila ut efter dessa "semesterdagar"!