torsdag 17 november 2022

Vintern i antågande …

Idag kändes det väldigt påtagligt att Kung Bore är i antågande. Graderna var låga ensiffrigt och vinden kylde ... usch, usch! Nu utgjorde detta inget som helst hinder för att ta sig till Partille och Sävedalens AIK:s klubbstuga. Där väntade veteranorientering med efterföljande soppbuffé. Det var tunglöpt i sankmarkerna denna dag då det var både blött och tuvigt. 


Göteborgspensionärerna vill gärna starta så tidigt som möjligt. Redan en halvtimme före första start, som var 10.30, stod ett gäng vid startpunkten och stampade enligt arrangörerna. Vi som har en bit att åka väljer en tid så nära sista möjliga start och därför är det då ganska avfolkat i skogen. Jag såg inte en enda levande varelse på banan idag!




Efter målgång väntade skön dusch och det fanns gott om utrymme då huvuddelen av deltagarna hade klarat av detta när jag stegade in. Samma förhållande gällde nästa moment; utdelningen av ärtsoppa! Inga köer och ingen trängsel i storstugan. Över soppan diskuterades som vanligt vägval och bommar. Resultatlistan plingade till i mobilen och det visade sig att närmare 120 "vets" inklusive några yngre "hangarounds" hade deltagit.


Imorgon väntar förmodligen ytterligare ett löp. Moderklubben OK Gipen arrangerar då natt-KM med efterföljande fredagsmys i den bistra terrängen runt Väktorsjöarna mellan Trollhättan och Lilla Edet - häftigt!