lördag 5 november 2022

Ombytta roller …

För omkring tre decennier sedan sprang jag patrulltävlingen Uddevallatrofén tillsammans med yngste sonen. Då gällde det att hålla igen, låta honom sköta farthållningen och finnas till hands ifall navigeringen sviktade.

Idag var det tvärtom. Nu var det han som fick hålla igen, låta mig sköta farthållningen och han fanns till hands ifall navigeringen sviktade.

Det blev ett bra lopp. I början var det tätt mellan löparna/patrullerna men några vägvalssträckor splittrade sedan startfältet. Vi ledde halvvägs till sista kontrollen men där fick jag vika ner mig för snabblöpande tonårstjejer. Vi lyckades dock fixa bronsplatsen i klassen "5-Km".




Barnbarn #1 sprang den tuffa 14-kilometersbanan medan #2 sprang "7-Km" och lyckades vinna tillsammans med klubbkompisen Vilgot.




Efter loppet väntade som vanligt ärtsoppsbuffé och eftersnack. De flesta verkade nöjda med arrangemanget och det behagliga löpvädret. 

Nu återstår ytterligare en tävlingshelg innan höstsäsongen avslutas. Det blir tre sprinttävlingar i Borås med omkring 2000 deltagare på varje etapp.