onsdag 30 november 2022

Längtan …

Längtar redan till sommaren ... skrev barnbarn #2 i messet. Han var på hemväg från Eksjö efter att ha deltagit i den första träffen tillsammans med de andra som ska vara med på OL-konfalägret mitt i sommaren nästa år. 




OL-Konfan i Eksjö är ett läger där konfirmationsundervisning kombineras med orienteringsträning och många andra aktiviteter. Deltagarna bor på Eksjö OL-gymnasiets elevhem och lägret pågår i en knapp månad. En dag på lägret består av konfirmationsläsning på förmiddagen och orientering på eftermiddagen.

Det blir en tid som handlar om livet och den kristna tron. Genom diskussioner, undervisning och gudstjänster får man lära sig mer om den kristna tron och vad den kan betyda. Tillsammans med andra som delar orienteringsintresset funderar man på livet, kärlek, vänner, döden, sorg, glädje, ondska och om vad och vem gud är?


I år deltog barnbarn #1 i detta läger och minnesbilderna han förmedlar är så positivt laddade. Samma uppskattande gillande kan höras från andra kompisar. Det är uppenbart en händelserik och säkert också betydelsefull aktivitet för unga tonåringar.

Deltagandet går lite i arv då båda sönerna för knappt 30 år sedan också var med om OL-konfaläger då i Tiveden respektive Skålsjögården, Hälsingland.


När jag överhör och tar del av minnesbilderna känns det bara så bra att vara orienterare och att orienteringssporten möjliggör/levererar OL-konfaläger, förstår att man redan längtar till sommaren!