tisdag 1 november 2022

Cirkeln slöts …

Det blev en riktig heldag i London igår. Solen sken och det var omkring 15 höstgrader. Färden till alla sevärdheter avverkades med dubbeldäckare och många gångsteg. 
Det var över ett decennium jag senast var i London och stadsbilden hade förändrats. Oj, så många glasbeklädda höghus.
På ressällskapets önskelista fanns bland annat konstmuséet Tate Modern och ett minne från andra världskriget; den engelska nationens ledningscentral samt en minnesutställning om Winston Churchill.



En musical var inplanerad men inte vilken. Vi hade inga förköpta biljetter så det var en chansning ifall det överhuvudtaget skulle bli en kvällsshow. Det blev det i form av "Moulin Rouge" på Piccadilly Theatre. Det var en höjdarföreställning under tre timmar med intensivt tempo och en show som hette duga. Den rekommenderas verkligen!
Vi började vår "Europe Tour" i Paris med besök i Montmartre och koll på "riktiga" Moulin Rouge och cirkeln slöts i London med en musical som utspelades där - vilket sammanträffande!



När timman närmade sig midnatt drog vi hemåt och då drog också regnet in över huvudstaden. En lååång dag var till ända och det tog inte många minuter innan John Blund hade klarat av sitt jobb.