måndag 21 november 2022

Från flinga till kaos …

Några små snöflingor yrde i luften under tidig söndagsförmiddag men det var inget som satte stopp för en åktur till Skepplanda Bygdegård. Där samlades närmare 200 löpare för att delta i OK Alehofs öppna KM. Löpvädret var helt OK med några plusgrader. Vi transporterades med buss 20 minuter till startplatsen. Det handlade om gemensam start och när kartan vecklades ut visade det sig att banan bara hade tre kontroller. Dessa var inte särskilt svåra utan betoningen låg på olika vägvalsalternativ. Efter en dryg timma var det målgång på min bana och detta med konstaterandet att det handlade om mycket löpning.


Efter loppet väntade soppa och mackor innan prisutdelningen för tättrion i de åtta klasserna. Ett trevligt arrangemang avrundades och kosan ställdes norrut. 

Nu hade snöflingorna blivit desto fler och för varje kilometer närmare Vänersborg tilltog snöfallet. Söder om Trollhättan låg snön allt djupare och det var ingen höjdare att glida fram med bara sommardäck. Lokalradion pratade om kaos i trafiken och uppmaningen var självklar: stanna hemma! Nu var detta inte aktuellt för mig utan istället blev det högsta skärpa i låg fart. Det kändes som en evighet innan garageporten kunde öppnas och bilen ställas på plats. Det gick vägen utan dikeskörning eller närkontakt med andra fordon - pust!




Vintern är inte riktigt min grej och västkustvinter med slask och blask är bara så vidrigt.