torsdag 22 juni 2023

5-dagars på hemmaplan …



Vi är medlemmar i två orienteringsklubbar, OK Gipen och Vänersborgs SK. Dock var det många år sedan vi tävlade i Lilla Edet-klubbens dress. Men vi deltar emellanåt vid olika aktiviteter. Senast handlade det om "5-dagars på hemmaplan". En klubbtävling vi själva initierade för drygt tre decennier sedan. Den lever fortfarande och i tisdags avgjordes den femte och sista etappen för året. Detta vid klubbtorpet Delsbo som ligger vid vägs ände i Hjärtumsskogarna. Där är terrängen brutalt kuperad och framkomligheten blir tung då blåbärsriset oftast växer högt. 

Graderna var många och svetten flödade. Därför var det underbart skönt att ta ett längre dopp i sjön Lelle Väktor efter löpet. Termometern skvallrade om en vattentemperatur på 24-25 grader!


Efter badet väntade kvällsfika och skönt eftersnack. Ett specialdesignat pris utdelades till alla som deltagit i minst tre etapper. Så nu har hushållet utökats med två praktiska skopåsar.

Nästa intressanta aktivitet i Gipen är sprint-KM. Detta i ett unikt litet skogsområde i Göta med bokskog. Tyvärr, tyvärr kan vi inte delta!