söndag 4 juni 2023

Sprint med mycket sol …

En intensiv sprinthelg har avverkats. Igår sprang vi i Lundsbrunn och idag gällde det Sommarland utanför Skara. Stora startfält med omkring 1000 respektive 2500 deltagare.

Barn och barnbarn var på plats och det var vädergudarna också med mycket sol, blå himmel och över 20 grader. Det var sommarkänsla!




Högt betyg för både arrangemang och banor båda dagarna. I Lundsbrunn var det en blandning mellan villabebyggelse, parkområden och lite skogsterräng. På nöjesfältet var det också en blandning: flacka asfaltsområden med åkattraktioner, bushiga skogsdungar och gräsytor. Det var 25:e gången Sommarlandssprinten arrangerades och jubileumstävlingen var en höjdare. Har genom åren deltagit i många upplagor och då naturligtvis samlat på mig en hel del "terrängkännedom". Men i år hade banläggarna fått till riktigt utmanande stråk. Det gällde verkligen att vara fokuserad och inte förlita sig på tidigare upplevelser.




Nu väntar ett dygns vila innan färden påbörjas till Växjö under måndagskvällen. Där väntar Nationaldagssprinten med två etapper.